hardinxveld-giessendam - alblasserwaardfotograaf

Hardinxveld-Giessendam is een gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De dorpen binnen de gemeente Hardinxveld-Giessendam zijn Boven-Hardinxveld en Giessendam - Neder-Hardinxveld.

Het dorp Hardinxveld is een van de oudste dorpen van de Alblasserwaard. In de gemeente zijn er een aantal rijksmonumenten, gemeentelijke monumenten en oorlogsmonumenten. Het dorp telt een groot aantal kerken, hersteld hervormde, reformatorische en gereformeerde.

Aan de rivierdijk bevinden zich verschillende scheepsbouwbedrijven. Op het industrieterrein langs de A15 zijn verschillende grote bedrijven gevestigd.

Tijdens grondonderzoek voor de aanleg van de Betuwelijn stuitte men op enkele archeologische vondsten, waaronder het 7500 jaar oude skelet van een vrouw, dat Trijntje gedoopt werd. Het is het oudste skelet dat tot nu toe in Nederland uit de grond kwam. Een replica van dit skelet is te zien in museum de Koperen Knop in Giessenburg. Ook is uit diezelfde periode in april 1998 een boomstamkano opgegraven.

Hardinxveld-Giessendam heeft drie treinstations: Station Boven-Hardinxveld in Boven-Hardinxveld, Station Giessendam Blauwe Zoom en Station Hardinxveld-Giessendam.

Bron: Wikipedia

Photos

hardinxveld-giessendam alblasserwaard  foto foto's stockfoto stockfoto's stockphoto stockphotos beeldbank

Powered by SmugMug Log In